Du kan heldigvis selv lave Pop tarts – nu når de skal være så besværlige at få fat på, og det er faktisk ikke engang særlig svært. Det sværeste er at få dem lige store – med mindre du bruger en lineal – men hvad gør størrelsen? Det er smagen, der er den afgørende.
Poptarts kan være fyldt med alt muligt lækkert fra dulce de leche over chokolade til marmelade eller med tørre ingredienser, som kanel, lakridspulver osv.
Skær det kolde smør i tern, og bland det lidt ad gangen i de tørre ingredienser – det er nemmest i røremaskinen, men ellers kan en elpisker også anvendes.
Pisk det ene æg og de 2 spsk. mælk sammen, og hæld det i, når dejen er som en bunke ærter, der kan hænge sammen, når du klemmer dem. Rør til du har en ensartet dej.
Del dejen i to lige store dele, og læg dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
Tænd ovnen på 175° C varmluft.
Pisk det sidste æg og den sidste spsk. mælk sammen.
Rul den ene halvdel dej ud til et rektangel på et meldrysset bord, og skær den ud i 9 lige store stykker (ca. 6 x 10 cm hver).
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med æggeblandingen, og kom fyld på (se evt. forslag til fyld længere nede), men lad en kant stå bar hele vejen rundt til at samle tærterne på.
Rul den anden halvdel tilsvarende ud, skær den i ni stykker, og læg dem oven på dem med fyldet. Tryk de to stykker dej sammen med en gaffel hele vejen rundt.
Pensl med æggeblandingen, og sæt tærterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.