Go Back
+ servings
Souvlaki

Hurtig souvlaki – opskrift

Souvlaki kan laves ved at marineret kødet, før det steges, men skal det gå stærkt, kan du også lave en slags smeltet kryddersmør, som du vender kødet i, og så steger/griller det. Jeg synes, det smager bedst, når kødet er marineret, men smag og behag er jo som bekendt forskelligt. Og ulempen er, at den tager lang tid. Så du får den hurtige først.
No ratings yet
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g skinkekød – jeg skærer det helst selv da der tit er meget små tern – som i bitte, bitte små – når man køber skinkekød i tern
  • 3 spsk. smør
  • 1 spsk. fintrevet skal fra en økologisk citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. friske kørvelblade
  • Salt og peber

Derudover skal du bruge 8 spyd – er de af bambus, skal de helst lægges i blød i vand i ca. 20 minutter, så undgår du, at de brænder.

    Sådan gør du

    • Skær kødet i ca. 3 x 3 cm store tern.
    • Smelt smørret, og kom citronskal, presset hvidløg, kørvelblade og et nip salt samt et drys peber i.
    • Vend kødet i, og lad det køle en lille smule af, før det fordeles på spyddene.
    • Spyddene skal have ca. 14-16 minutter på grillen – vend et par gange undervejs.