Go Back
+ servings
spinatsalat

Spinatsalat – opskrift

Når jeg laver spinatsalat, så kommer jeg det i, jeg lige har lyst til den dag. Det eneste jeg altid kommer i er spinat – selvsagt – ristede kerner og en eller anden form for ost.
3 fra 3 stemmer
Samlet tid: 8 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g spinat
  • 1 moden mango
  • 25 g solsikkekerner
  • En sjat olie
  • 100 g fast gedeost
  • 1 avocado
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl spinaten grundigt – meget grundigt, du vil ikke knase jord. Og selvom du har købt ”skyllet spinat”, så skyl alligevel.
  • Dup spinaten tør i et rent viskestykke – ikke noget med at presse og trykke, kun duppe. Spinat bliver hurtigt træt og kedeligt at se på, hvis det får en for meget modstand.
  • Kom spinaten i en skål i en passende størrelse.
  • Skræl mangoen, og skær kødet i mindre stykker, og kom dem i skålen til spinaten.
  • Skær gedeosten i mindre stykker, og kom også den ned i skålen.
  • Rist solsikkekernerne i lidt olie på en varm pande. Ryst panden, eller rør i den med en palet, så kernerne ikke brænder på – tro mig, det går stærkt.
  • Tag panden af varmen, og tilsæt lidt salt, og bland det med de ristede, varme solsikkekerner.
  • Lad solsikkekernerne køle af, mens du skræller avocadoen, og skærer kødet i mindre stykker, og kommer dem ned til de andre ting i skålen – grunden til de skal i til sidst, er, at de bliver hurtigt brune og knap så appetitlige. Det samme gør jeg, når jeg bruger æbler eller andre ingredienser, der hurtigt ændrer farve.
  • Vend det hele grundigt sammen, og drys med de ristede solsikkekerner, og servér straks.