Go Back
+ servings
Stuvet grønkål

Stuvet grønkål – opskrift

Vi snupper den ”rigtige” stuvede grønkål først – sådan som min farmor lavede den.
1 fra 1 stemme
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g grønkål uden stok – renset vægt – eller frossen grønkål
  • 1 dl kogevand
  • 3 dl mælk
  • 40 g blødt smør – ikke smeltet bare blødt
  • 4 spsk. mel
  • Sukker
  • Eddike
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl grønkålen grundigt.
  • Klargør den ved at fjerne tykke ribber og visne stykker og hakke den groft.
  • Kom grønkålen i kogende vand, så det lige dækker, og lad det koge 3-4 minutter.
  • Hæld vandet fra – gem 1 dl – og brus over med koldt vand, som også hældes fra.
  • Lad grønkålen dryppe af i et dørslag eller i en sigte.
  • Opvarm kogevand og mælk i en gryde.
  • Rør imens en smørbolle af smør og mel, til det er fast og sammenhængende – det er nemmest ved nærmest at mose smør og mel sammen med en gaffel.
  • Jævn den kogende væske med smørbollen, og lad det koge godt igennem – sådan en 7-10 minutter.
  • Smag til med sukker, eddike og salt, og kom grønkålen i.
  • Kog op, og smag til igen.

Sådan gør du med frossen grønkål

  • Varm mælken op – ingen vand, der er vand nok i den frosne grønkål – under omrøring.
  • Skru ned for varmen, kom den frosne grønkål i, og lad den tø op i mælken ved svag varme.
  • Lav en smørbolle af 40 g blødt smør og 4 spsk. mel – se ovenfor.
  • Kom smørbollen i mælken, og jævn.
  • Kog op, og lad det hele koge i 7-10 minutter.
  • Smag til med sukker, eddike og salt.

Noter

Tip: I stedet for sukker og eddike kan du bruge lage fra syltede agurker, asier eller lignende. Det er perfekt til tilsmagning af sovs, stuvning og lignende.