Go Back
+ servings
Svampesuppe

Cremet svampesuppe med fløde – opskrift

Om svampesuppe er en sommersuppe, det må være op til den enkelte at bedømme. Denne variant er i hvert fald både velegnet som hovedret, forret, natmad eller som en tapasret.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g svampe
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian eller et par kviste frisk timian
  • ¾ dl sherry
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens svampene, og skær dem i grove stykker – gem lidt til pynt.
  • Smelt smørret, og lad det blive gyldent.
  • Tilsæt svampene, og svits, til de har taget farve.
  • Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
  • Tilsæt skalotteløg, hvidløg og timian, og lad det svitse med, til løgene er klare.
  • Tilsæt sherry, og lad det koge ned.
  • Tilsæt bouillonen, og lad det hele simre i et kvarters tid, til løgene er helt bløde.
  • Tag timiankvistene op – hvis du har brugt frisk timian – og blend suppen.
  • Tilsæt fløde og mælk, og kog op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær de svampe, du har gemt til pynt, i pæne stykker, eller lad dem være hele, hvis de er små, og svits dem på panden, til de har taget farve.
  • Anret, og pynt evt. med en dusk grønt – persille, basilikum eller timian – og de svitsede svampe.
  • Servér med lækkert brød. Det kan være hvidløgsbrød, grydebrød, blomkålsbrød eller flutes.