Pisk æggeblommer, god sennep og eddike sammen med lidt salt og peber.
Tilsæt olien lidt ad gangen og langsomt i en tynd stråle, mens du pisker, så mayonnaisen ikke skiller. Sørg for at få pisket al olien ud i æggeblommerne, før der tilsættes mere olie.
Hak kapersene fint.
Skær drueagurken i bittesmå tern.
Pil skalotteløget, og hak det fint.
Skyl purløg og persille.
Klip purløg i små stykker, og hak persillen fint.
Bland mayonnaisen med cremefraiche, og rør kapers, drueagurk, skalotteløg, purløg og persille i.
Smag til med sennep, salt og peber.
Noter
Jeg serverer ofte denne sauce til fish and chips, til panerede fiskefileter, til indbagte rejer, til blæksprutteringe … jeg serverede den faktisk til ret mange ting. For den smager dejligt forfriskende. Der er også nogle opskrifter, hvor der tilsættes hakkede hårdkogte æg.