Go Back
+ servings
Whiskysovs

Whiskysovs

Whiskysovs kan du købe færdiglavet i dagligvarebutikker, men du kan selvfølgelig også lave den selv.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 700kcal

Ingredienser

  • 4 dl whisky
  • 4 spsk. mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk. hjemmelavet barbecuesauce eller en god købe
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 1 ds. tomatpasta eller koncentreret tomatpure ca 140 g
  • ½ l piskefløde
  • 4 spsk. frisk hakket timian
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog halvdelen af whiskyen og halvdelen af balsamicoeddiken ind til det halve, og sæt det til side.
  • Varm den anden halvdel op i en kasserolle, og flambér det – HUSK at køre emhætten ind, eller flyt dig fra den.
  • Tilsæt tomatpasta, barbecuesauce og ketchup, når ilden er brændt væk, og lad det svitse et minuts tid.
  • Tilsæt den indkogte whisky og balsamicoeddike, og lad sovsen simre et par minutter.
  • Tilsæt fløde, timian og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 700kcal | Kulhydrat: 8g | Protein: 3g | Fedt: 46g | Mættet fedt: 29g | Kolesterol: 171mg | Natrium: 67mg | Kalium: 247mg | Fiber: 1g | Sukker: 3g | Vitamin C: 6mg | Calcium: 92mg | Jern: 1mg