Go Back
+ servings
lasagne

Lasagne opskrift

Det gør jeg ikke i denne opskrift. Til gengæld fylder jeg den med grøntsager – hakkede grøntsager. Lasagne er den nemmeste måde at få grøntsager i grøntsagsforskrækkede medlemmer af familien – små som store.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Oksekød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 951kcal

Ingredienser

  • 1 løg stort
  • 4 fed hvidløg
  • 1 broccolistok – en god måde at få brugt den på
  • 3 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • Olie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 ds flåede tomater
  • tsk. oregano
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 6-8 stk. Lasagneplader – antallet afhænger af størrelsen på dit fad
  • ½ l Mornaysauce – du kan også lave en bechamelsauce tilsat lidt revet muskatnød og lidt revet ost
  • 200 g revet ost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Gør alle grøntsager klar på forhånd ved at pille, skylle og skrælle dem.
  • Hak alle grøntsagerne fint – f.eks. i en foodprocessor eller lignende.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Svits alle de hakkede grøntsager kort i olie i en gryde.
  • Tilsæt kødet, og lad det hele svitse, til al væske er fordampet.
  • Tilsæt de flåede tomater, rødvin og vand, og krydr med oregano, salt og peber.
  • Lad det hele koge i 5-10 minutter – eller mere hvis du føler for det.
  • Læg nu lagvis kødsovs, lasagneplader, kødsovs, Mornaysauce, lasagneplader, kødsovs og Mornaysauce i et ovnfast fad af passende størrelse.
  • Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er smeltet og lasagnepladerne er blevet bløde.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 951kcal | Kulhydrat: 27g | Protein: 42g | Fedt: 75g | Mættet fedt: 28g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 1121mg | Kalium: 1061mg | Fiber: 6g | Sukker: 6g | Vitamin C: 141mg | Calcium: 483mg | Jern: 4mg