Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Lasagne opskrift
Det gør jeg ikke i denne opskrift. Til gengæld fylder jeg den med grøntsager – hakkede grøntsager. Lasagne er den nemmeste måde at få grøntsager i grøntsagsforskrækkede medlemmer af familien – små som store.
5
fra 1 stemme
Ret:
Oksekød
Køkken:
Italiensk
Forb. tid:
20
minutter
Tilb. tid:
35
minutter
Samlet tid:
55
minutter
Antal:
4
personer
Kalorier:
951
kcal
Forfatter:
Laust Kehlet
Ingredienser
1
løg
stort
4
fed
hvidløg
1
broccolistok
– en god måde at få brugt den på
3
forårsløg
2
gulerødder
Olie til stegning
500
g
hakket oksekød
1
ds
flåede tomater
1½
tsk.
oregano
1
dl
rødvin
1
dl
vand
6-8
stk.
Lasagneplader
– antallet afhænger af størrelsen på dit fad
½
l
Mornaysauce
– du kan også lave en bechamelsauce tilsat lidt revet muskatnød og lidt revet ost
200
g
revet ost
Salt og peber
Sådan gør du
Gør alle grøntsager klar på forhånd ved at pille, skylle og skrælle dem.
Hak alle grøntsagerne fint – f.eks. i en foodprocessor eller lignende.
Tænd ovnen på 200° C.
Svits alle de hakkede grøntsager kort i olie i en gryde.
Tilsæt kødet, og lad det hele svitse, til al væske er fordampet.
Tilsæt de flåede tomater, rødvin og vand, og krydr med oregano, salt og peber.
Lad det hele koge i 5-10 minutter – eller mere hvis du føler for det.
Læg nu lagvis kødsovs, lasagneplader, kødsovs, Mornaysauce, lasagneplader, kødsovs og Mornaysauce i et ovnfast fad af passende størrelse.
Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er smeltet og lasagnepladerne er blevet bløde.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
951
kcal
|
Kulhydrat:
27
g
|
Protein:
42
g
|
Fedt:
75
g
|
Mættet fedt:
28
g
|
Kolesterol:
154
mg
|
Natrium:
1121
mg
|
Kalium:
1061
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
6
g
|
Vitamin C:
141
mg
|
Calcium:
483
mg
|
Jern:
4
mg