Go Back
+ servings
kikærtecurry

Kikærte curry

No ratings yet
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

Krydderier

  • 1 løg hakket
  • 3 fed hvidløg hakkede
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk peber

Curry

  • 200 gram tørrede kikærter lagt i blød natten over og kogt i ca. 1 time eller 1 dåse (400 gram) kikærter
  • 3 rødbeder skåret i chunky tern
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 forårsløg hakkede
  • 2 spsk frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at samle alle krydderierne i en lille skål.
  • Varm smørret op på en stor pande ved medium varme og steg løg, hvidløg og krydderier i et par minutter. Tilsæt rødbederne og steg lidt videre. Hæld en smule vand i bunden, hvis krydderierne begynder at sætte sig fast.
  • Tilsæt de flåede tomater, bouillon og kikærter og lad simre i 30 minutter, indtil sovsen er tyknet og rødbederne er møre.
  • Tilsæt til sidst de hakkede forårsløg og den friske persille. Smag til med salt og peber.
  • Server med ris.