Go Back
+ servings
Dhal med spinat og tomat

Dhal med spinat og tomater

No ratings yet
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 spsk olie
  • 1 hel rød chili uden kerner hakket fint
  • 2-3 spsk rød karrypasta evt. lidt mindre, hvis den er meget stærk
  • 300 gram røde linser
  • 1 lille bundt frisk koriander kan udelades eller erstattes med andre krydderurter, hvis du ikke kan lide det
  • 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml
  • 1 dåse flåede hakkede tomater (400 gram)
  • 100 gram frisk babyspinat
  • 2 forårsløg hakket fint

Til servering: Naan eller chapati brød, ris og evt. et par skiver citron eller lime

    Sådan gør du

    • Varm olien op i en stor, tykbundet gryde. Når olien er varm tilsættes karrypastaen og den hakkede chili. Lad det stege, indtil du kan dufte, at smagene kommer frem, men lad det endelig ikke brænde.
    • Når krydderierne har stegt lidt tilsættes de røde linser sammen med koriander og lidt salt.
    • Hæld herefter kokosmælken og 6 dl vand over linserne og rør rundt.
    • Bring linserne til kogning og lad dem simre.
    • Tilsæt de flåede tomater til gryden efter 10 minutter og lad herefter linserne simre yderlige 15-20 minutter, indtil massen er tyk og cremet.
    • Tilsæt til sidst spinaten og smag til med salt og peber.
    • Server gerne i dybe skåle sammen med ris eller brød. Afslut med lidt forårsløg og et skvæt frisk citronsaft på toppen.