Go Back
+ servings
juleboller

Juleboller opskrift

Juleboller må gerne være lidt anderledes end normale boller. Her får du en lækker opskrift på juleboller, hvis du også syntes den er lige så godt som jeg gør, så husk at give den 5 stjerner nedenfor 🙂
No ratings yet
Samlet tid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ingredienser til dejen

  • 3 deciliter kærnemælk
  • 50 gram gær
  • 50 gram smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 2 spiseskeer honning
  • 1 teske kardemomme
  • 40 gram sukat
  • 40 gram rosiner
  • 500 gram hvedemel

Ingredienser til pynt

  • 1-2 æg
  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Lun kærnemælken i din mikrobølgeovn eller i en gryde og opløs gæren i kærnemælken.
  • Tilsæt herefter smør, æg og honning. Ingredienserne piskes sammen, indtil du opnår en luftig masse.
  • Herefter tilføres kardemomme, sukat og rosiner. Har du ikke sukat, så kan du godt undlade denne ingrediens og eventuelt tilføje nogle flere rosiner.
  • Melet tilføres lidt efter lidt og dejen æltes grundigt.
  • Efter at du har æltet dejen, så du får en ensformig dej, skal dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  • Når dejen har hævet, skal dejen æltes igennem igen, hvorefter bollerne kan formes.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter på bagepladen.
  • Bag bollerne ved 220 grader almindelig ovn eller 200 grader varmluftovn i 12-15 minutter. Mærk efter under bollerne for at finde ud af, hvornår de er færdige. Når du banker under bunden på bollerne og du mærker en sprød skorpe, er bollerne færdige.