På butterdejsbunden lægges bagte rødbeder vendt i balsamico og timian, der lægges skiver af gedeost på toppen og kanterne foldes sammen. 25-30 minutter senere kommer en gylden tærte med tyk butterdejskant ud af ovnen. Den har sødme fra rødbederne, bitterhed fra balsamicoen og fed saltsmag fra gedeosten – en perfekt trio i min optik.
Skræl rødbederne og skær dem i stykker á 2×2 cm. Husk at bruge handsker, hvis du ikke vil have røde hænder. Skær løget ud i grove både.
Læg løg- og rødbedestykkerne på en bageplade og drys med olie og salt. Fordel godt med hænderne. Bag i ovnen 25 minutter, indtil rødbederne er bagte, men stadig har et godt bid. Rør i dem ind imellem, så løget bliver gyldent, men ikke brændt.
Lad grøntsagerne køle af i ca. 10 minutter. Læg dem herefter i en skål og vend dem med balsamico og timian.
Læg butterdejen ud på en bageplade. Fordel grøntsagerne i en firkant i midten af dejen. Lad et par cm være fri hele vejen rundt. Pensl kantstykket med lidt vand og fold det ind hele vejen rundt, så der dannes en tyk kant. Pensl endnu engang toppen af kanten med vand.
Skær gedeosten i skiver og fordel den ligeligt på toppen af rødbederne.
Bag i ovnen 25-30 minutter, alt efter, hvad der står i anvisningen på butterdejen. Giv den evt. 5 minutter under grill til sidst, hvis dejen har svært ved at blive gylden.