Go Back
+ servings
kartoffelsalat

Hjemmelavet, grøn kartoffelsalat

De mest almindelige kartoffelsalater er den traditionelle kolde kartoffelsalat eller den gode, gammeldags varme kartoffelsalat. Her får du opskriften på en grøn kartoffelsalat, som spises kold.
Det grønne kan være alle slags krydderurter – estragon, kørvel, purløg, osv. – eller bladgrøntsager. Nogle bladgrøntsager vil dog være bedst at anvende i lynstegt tilstand. Du behøver ikke bruge en hel håndfuld forskellige. Et par stykker eller tre, er udmærket. For mange smage kan ødelægge helhedsoplevelsen, men det er helt og holdent dig, der bestemmer smagen, afhængig af hvilke urter og grønt du bruger.
No ratings yet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • dl tør hvidvin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6-7 blade palmekål – kan erstattes af eksempelvis spinat
  • 2 blade ramsløg – kan erstattes af eksempelvis hvid- eller forårsløg
  • Et drys purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
  • Bland hvidvin, citronsaft, salt og peber godt sammen.
  • Tilsæt 2 spsk. olie, og bland, eller ryst det sammen til en marinade.
  • Skyl palmekål og ramsløg.
  • Skær palmekålen i lange strimler, og svits den hurtigt i 1 spsk. olie – de kan blive helt sprøde og knasende, næsten som chips. Lad dem køle lidt af.
  • Hak ramsløgene groft, og kom dem i marinaden.
  • Lad kartoflerne køle lidt af, når de er kogt. De behøver ikke at være helt kolde.
  • Kom kartofler og palmekål i marinaden og vendt det forsigtigt, men grundigt rundt.
  • Lad kartoffelsalaten trække i en times tid – vend rundt en gang imellem.
  • Drys med klippet purløg inden servering.