Go Back
+ servings
Italienske kødboller

Italienske kødboller – opskrift

Selvom denne opskrift er supernem og hurtig at lave, så kan du sagtens komme i romantisk Disney-klassikerstemning med den.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 skiver lyst brød – f.eks. toastbrød
  • 1 dl mælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 400 g hakket oksekød
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 400 g spaghetti
  • 500-600 g flåede tomater med krydderier eller tomatsovs
  • Revet ost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær skorpen af brødet, skær det i tern, hæld mælken ud over, og lad det stå lidt i blød. Skorpen kan du give til fuglene eller bruge til rasp.
  • Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint, eller riv det.
  • Kom løg, hvidløg, tørret basilikum, tørret oregano og det udblødte brød – inkl. mælk – i det hakkede kød sammen med lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
  • Kom olien i en varm sauterpande, form farsen til kødboller ca. på størrelse med en stor valnød, og brun dem olien.
  • Sæt imens en stor gryde vand (ca. 4 l) tilsat salt (3-4 spsk. – ikke med top) over at koge.
  • Hæld tomaterne ved, og lad det simre i 5-10 minutter.
  • Kom spaghettien i det kogende vand, og lad dem kogen uden låg, til de er al dente. Rør i gryden med en gaffel et par gange undervejs.
  • Servér retten rygende varm med revet ost på og et godt brød