Den opskrift du får herunder, kan du selv variere ved at udskifte chokoladen – eller supplere den – med rosiner, tørrede tranebær, nødder af en hver art eller andre lækre sager, som du synes, vil smage underskønt i dine kager.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 30 minutterminutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: Det skal du bruge til 18 store eller 35-40 mindre småkager
Pisk smør, sukker og æg samme med en elpisker – eller i røremaskinen.
Hak chokoladen i mindre stykker – grofthakket.
Tilsæt mel, vaniljesukker, bagepulver og chokoladestykkerne – eller noget andet fyld.
Sæt dejen som små eller store kager på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gøres nemmest med to skeer. Der skal være god afstand imellem kagerne – mindst to bageplader skal du bruge til denne portion.
Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 10-15 minutter. Det afhænger naturligvis af størrelsen.
Lad kagerne afkøle på en rist, inden de lægges i kagedåse med tætsluttende låg.