4mellemstoredanske porrer – gerne fra egen eller naboens have (husk at spørge først)
4skiverlufttørret skinke
8stilke frisk timian
Lidt olivenolie til at smøre fadet med og til at sautere i
2spsk.æblejuice – gerne egen produktion
3skalotteløg
2danske æblerfriskplukkede fra træet i haven – hvis det er muligt
1spsk.flydende honning
Salt og peber
Råvarer til retten her har et klimaaftryk på ca. 206, hvilket svarer til en tur på 14 km i bil.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
Skær fiskefileterne i passende portionsstykker, og rids dem på skindsiden med en skarp kniv. Du skal ikke skære dybt, bare lige igennem skindet, så fileterne ikke krøller sig sammen, når de får varme.
Skyl porrerne, fjern rod og top.
Halver porrerne på den lange led.
Skær skinkeskiverne over i to, så du har otte stykker.
Læg en stilk timian på hver porre – på skærefladen – og hold den fast ved at rulle en skive skinke omkring.
Pensl et fad med olie, og læg porrerne i.
Læg fiskefileterne med skindsiden nedad ved siden af, og giv det hele et drys groft salt og en omgang med peberkværnen.
Hæld æblejuicen ved, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter, eller til porrerne er møre, men stadig med bid, skinken er sprød, og fisken er stegt.
Pil imens skalotteløget, og skær det i små tern.
Skyl æblerne, og skær også dem i tern.
Varm lidt olie, og svits løgternene, til de er klare.