Smelt smørret i en kasserolle eller lille gryde. Det skal ikke brune.
Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel – det kan børn sagtens klare. Især når bananerne er meget modne, for så er de også meget bløde.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt det smeltede smør, de mosede bananer, havregryn og kærnemælk, og rør det godt sammen. Det kan selv de mindste børne være med til.
Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt sammen, og hæld det i skålen med bananblandingen, og bland det til en glat, ensartet masse.
Tænd ovnen på 180° C.
Fordel dejen i muffinsforme – brug evt. papir- eller silikoneforme, som du sætter i en muffinbageplade, så er der godt styr på dem, og så kan børnene deltage.
Bag muffinene i ca. 15 minutter, til de er gennembagte. Bagetiden kan variere. Dels fordi der er forskel på ovne, og dels fordi der kan være forskel på størrelsen af muffinsforme. Stik i en eller to af muffinene med en kødnål eller lignende. Hænger der dej ved, skal de have lidt længere tid. Når der ikke hænger dej ved, er de gennembagte.