Go Back
bananmuffins

Opskrift på bananmuffins

Men her får du altså opskriften på mine børnevenlige bananmuffins – både børnevenlige at lave og at spise.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: ca. 30 bananmuffins

Ingredienser

  • 230 g smør
  • 5 modne bananer – meget modne. Jo mere modne jo bedre
  • 4 æg
  • 400 g sukker
  • 70 g havregryn
  • dl kærnemælk
  • 425 g hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle eller lille gryde. Det skal ikke brune.
  • Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel – det kan børn sagtens klare. Især når bananerne er meget modne, for så er de også meget bløde.
  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  • Tilsæt det smeltede smør, de mosede bananer, havregryn og kærnemælk, og rør det godt sammen. Det kan selv de mindste børne være med til.
  • Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt sammen, og hæld det i skålen med bananblandingen, og bland det til en glat, ensartet masse.
  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Fordel dejen i muffinsforme – brug evt. papir- eller silikoneforme, som du sætter i en muffinbageplade, så er der godt styr på dem, og så kan børnene deltage.
  • Bag muffinene i ca. 15 minutter, til de er gennembagte. Bagetiden kan variere. Dels fordi der er forskel på ovne, og dels fordi der kan være forskel på størrelsen af muffinsforme. Stik i en eller to af muffinene med en kødnål eller lignende. Hænger der dej ved, skal de have lidt længere tid. Når der ikke hænger dej ved, er de gennembagte.