Go Back
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan

Denne variant er den lidt dyrere udgave, for der er marcipan i. Rabarberne er også de meget syrlige, så den kan sagtens tåle noget sødme.
No ratings yet
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Saften fra 1 citron
  • 75 g rørsukker
  • 60 g havregryn
  • 40 g sigtemel
  • 20 g rugmel
  • 60 g blødt smør
  • 75 g marcipan
  • Smør til tærtefadet

Sådan gør du

  • Lav en marinade af 1 tsk. vaniljesukker, citronsaft og 30 g rørsukker, og hæld den over rabarberstykkerne.
  • Lad rabarberne trække i en halv times tid, og vend dem et par gange undervejs.
  • Bland imens resten af vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret med havregryn, mel, smør og marcipan.
  • Rør det sammen med elpiskeren med dejkrogene monteret.
  • Rør til du har en usammenhængende, smuldrende masse.
  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Smør en tærteform med smør.
  • Hæld rabarber og marinade over i formen, og smuldr crumbledejen henover.
  • Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 30-40 minutter, eller indtil rabarberen bobler, og crumblen har fået en fin gyldenbrun farve.
  • Servér kold eller lun med is, cremefraiche eller flødeskum.