Go Back
+ servings
Aioli

Hjemmelavet aioli – opskrift

Den kolde sauce kan også bruges som dip til chips, grissini og grøntsagsstave og lignende. Så skal den helst ikke være for tynd, så den falder af, men heller ikke for tyk, for så er den ikke særlig drøj. Herunder får du opskriften på den kolde sauce, dressing og dip.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 2 ca

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. citronsaft eller en god eddike
  • 2 fed hvidløg
  • dl smagsneutral olie – f.eks. rapsolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag æggene/æggeblommerne ud af køleskabet ½ times tid før, du går i gang, så de når at få stuetemperatur.
  • Pisk æggeblommer, citronsaft/eddike, presset hvidløg samt et lille drys salt og peber sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du pisker. Start med nogle få dråber, herefter en tynd stråle, som kan blive tykkere og tykkere, efterhånden som mayonnaisen emulgerer sig.
  • Smag til, og tilsæt mere citronsaft/eddike, hvidløg, salt og/eller peber om nødvendigt.
  • Tilsæt mere olie, hvis du synes saucen er for tynd.
  • Tilsæt vand i små portioner (1 teskefuld ad gangen), hvis saucen er for tyk.
  • Stil aiolien på køl, til den skal serveres.