Det er meget forskelligt, hvilke ingredienser der er i rørt tatar, og om den ene variant er bedre end den anden er jo en smagssag. Herunder får du i hvert fald den måde, jeg har lært at lave rørt tatar på, og det er derfor den traditionelle rørte tatar hjemme hos os.
Skyl og hak estragon fint – gem lidt hele blade til pynt.
Hak ansjoser fint.
Bland skalotteløg, estragon (gem også lidt af den hakkede estragon til pynt), ansjoser, cornichoner, kapers, æggeblommer og olivenolie sammen.
Smag til med sennep, worcestershiresauce, peberrod, cognac samt salt og peber.
Skrab – se evt. guiden senere – eller hak oksekødet. Du kan hakke det i kødmaskinen, eller du kan hakke den fint i hånden.
Rør kød og de øvrige sammenrørte ingredienser sammen, og smag til med samme ingredienser som før.
Del farsen i fire lige store portioner.
Anret de fire portioner på hver deres skrive rugbrød, så de dækker hele stykket.
Læg forsigtigt en rå æggeblomme oven på hver tatarmad, og drys med estragon – både hele blade og hakket estragon – og et drys peber.
Servér med kapers hakkede løg og evt. lidt vinaigrette.
Noter
Bemærk: Du kan købe tatar i nogle supermarkeder, men hvis du laver det selv, skal kødet altid være friskhakket/-skrabet og spises samme dag, som det er gjort klar.