Go Back
Solæg

Solæg

1 fra 1 stemme
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 days
Kalorier: 16kcal

Ingredienser

  • 4 stk Æg
  • 750 ml Vand + vand til kogning
  • 100 g Salt
  • 2 stk Skaller fra rødløg
  • 1 spsk Olivenolie
  • ½ spsk Hvidvinseddike
  • 1-2 spsk Dijonsennep
  • Lidt tabasco

Sådan gør du

  • Bring så meget vand i kog, at det kan dække æggene.
  • Kom æggene i, og lad dem koge i 20 minutter.
  • Kog imens en saltlage af ¾ l vand, 100 g. salt og skallerne fra de 2 rødløg.
  • Lad lagen koge til saltet er opløst.
  • Hæld lagen i en rengjort beholder af passende størrelse og med tilhørende låg.
  • Hæld vandet fra de kogte æg, skyl dem med koldt vand, og lad dem køle lidt af.
  • Tril æggene hen over bordpladen eller på et spækbræt, så skallen krakelerer. De skal ikke smadres eller pilles – bare krakelere i skallen.
  • Kom æggene i beholderen med lagen og luk til.
  • Lad æggene stå i lagen i 3-4 dage eller længere tid, hvis du synes. Jo længere tid de står, jo mere salte bliver de.
  • Pisk en dressing af olie og eddike, inden æggene skal serveres.
  • Servér æggene med skal på, og lad hver især pille deres æg, halvere det, tage blommen ud, komme olie-eddike-dressing, sennep og evt. et par dråber tabasco i hulrummet i hviden og til sidst lægge blommen omvendt på og evt. drysse med peber og salt – om nødvendigt.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 16kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 15mg | Natrium: 38813mg | Sukker: 1g | Calcium: 47mg | Jern: 1mg