Go Back
+ servings
Luciabrød

Luciabrød

No ratings yet
Ret: Brød, Frokost, Morgenmad, vegetarisk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 12 stk
Kalorier: 179kcal

Ingredienser

  • 75 g Smør – rigtigt smør
  • 1 tsk Sukker
  • ¼ tsk Safrantråde
  • dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 1 stk Æg + 1 til pensling
  • ½ tsk Groft salt
  • 400 g Hvedemel
  • 24 stk Korender – kan erstattes af små rosiner

Sådan gør du

  • Smelt smørret I en kasserolle – det skal kun smelte, ikke brune.
  • Kom imens sukker og safrantråde i en morter, og stød dem, til safrantrådene er blevet knust.
  • Hæld mælken i det smeltede smør, lad det afkøle ensmule, og opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt ægget, og rør rundt.
  • Kom saltet i melet, tilsæt det til væsken – hold en smule mel tilbage.
  • Slå dejen sammen med en grydeske.
  • Lad den hæve tildækket ½ times tid.
  • Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord – pas på med at give alt for meget mel. For så bliver brødene tørre.
  • Del dejen i 12 nogenlunde lige store stykker.
  • Rul stykkerne til pølser, og form dem som et S.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i et kvarters tid.
  • Tænd ovnen på 225° C konventionel varme.
  • Pensl luciabrødene med sammenpisket æg, og tryk en korend ned i hver krumning af S’et.
  • Bag brødene i midten af ovnen i ca. 12 minutter.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 179kcal | Kulhydrat: 27g | Protein: 5g | Fedt: 6g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 68mg | Kalium: 74mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 22mg | Jern: 2mg