Go Back
+ servings
Skinkeschnitzler ret

Skinkeschnitzel

5 fra 1 stemme
Ret: Frokost, Hovedret
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 633kcal

Ingredienser

  • 800 g Kartofler
  • 4 stk Skinkeschnitzler – ca.1 cm. tykke
  • 1 stk Æg
  • Ca. 1-½ dl Rasp
  • Ca. 75-100 g Smør
  • 400 g Bælgede ærter
  • 3 stk Gulerødder
  • 3 stk Forårsløg
  • 1 stk Rød snackpeber
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at vaske eller skrælle kartoflerne, og skære dem i 1½-2 cm. tykke skiver.
  • Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra, når de er møre – uden at være udkogte – og lad dem dampe tørre i gryden på det varme blus.
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med lidt køkkenrullepapir.
  • Bank evt. skinkeschnitzlerne let med håndroden, hvis de er for tykke.
  • Pisk ægget sammen, og bland rasp med salt og peber.
  • Vend schnitzlerne i ægget og derefter i raspen. Lad gerne schnitzlerne hvile i 20 minutters tid, hvis du har tid, så paneringen kan sætte sig.
  • Vask, skræl og soigner imens grøntsagerne (undtagen ærterne), og skær dem i stave.
  • Overhæld ærterne med kogende vand, lad dem stå 5 minutters tid, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  • Kom 50 g. af smørret på en stegepande, og lad det blive gyldent ved god varme.
  • Brun schnitzlerne i et minuts tid på hver side.
  • Skru ned til middelvarme, og steg schnitzlerne færdige – ca. 2 minutter på hver side.
  • Kom halvdelen af resten af smørret på en stegepande, og svits grøntsagsstavene, til de bliver lidt blødere og får farve.
  • Smelt resten af smørret i en stegepande, og bras kartoflerne, til de også har taget farve.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 633kcal | Kulhydrat: 54g | Protein: 32g | Fedt: 33g | Mættet fedt: 16g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 1339mg | Kalium: 1429mg | Fiber: 12g | Sukker: 9g | Vitamin C: 90mg | Calcium: 70mg | Jern: 4mg