Ikke noget med et lille drys kanel, et jordbær på toppen eller andre uhyrligheder. Du skal ikke pille ved god, gammeldags, dansk æblekage! Hvorfor fikse noget der virker?
Bring æbler, vaniljekorn og -stang i kog i vandet, skru ned, når vandet koger, og kog æblerne, til de begynder at koge ud – ca. 10 minutter.
Fjern vaniljestangen, tilsæt 100 g sukker, rør det hele til en ensartet mos, og lad det køle af. Du kan sagtens lave æblegrøden dagen før, kagen skal bruges, og lad den køle af til dagen efter i køleskabet.
Bland rasp og de sidste 50 g sukker, og brun det i smørret, uden at det svider på. Rør i det hele tiden.
Knus makronerne – f.eks. i en frysepose med en kagerulle eller lignende.
Anret æblekagen i en gennemsigtig skål, eller portionsanret i et velegnet glas.
Læg først et lag kold æblemos, så et lag rasp, og så et lag knuste makroner, fortsæt, til alt er brugt – det sidste lag skal være rasp eller evt. knuste makroner. Hvor mange og hvor tykke lag, du lægger, afgør du selv.
Pisk fløden til flødeskum lige inden servering, og pynt kagen/portionsanretningerne med det.
Pynt evt. med gele.
Noter
Bryg en god kop kaffe, så bliver eftermiddagståren ikke bedre med en dejlig syrligt kage toppet med mild flødeskum, der giver kagen sin fuldkommenhed.