For bananer skal der i – ellers er det jo ingenting. Det er ikke et brød, og der er ingen bananer. Det går ikke. Så frem med bananerne. Til denne opskrift skal du bruge en lille form, ca. 1-1½ liter. Bruger du en rigtig rugbrødsform af de større, skal du fordoble ingredienserne.
Pisk æg og sukker og evt. kornene fra den halve vaniljestang sammen.
Sigt mel, bagepulver og salt i æggeblandingen, og rør godt.
Vend bananblandingen i dejen, og rør godt.
Hæld dejen i en smurt form, eller en form beklædt med bagepapir, eller en silikone- eller teflonform.
Bag bananbrødet i ca. 60 minutter, til det er gennembagt. Tjek evt. med et kødspyd. Når der ikke hænger noget våd dej på spyddet, er brødet gennembagt.
Du kan servere bananbrødet som det er, eller du lave en glasur af flormelis og vand og smøre på. Du kan også smøre chokoladeglasur på, eller du kan servere brødet med honning.
Noter
Du kan servere bananbrødet som det er, eller du lave en glasur af flormelis og vand og smøre på. Du kan også smøre chokoladeglasur på, eller du kan servere brødet med honning.