Egentlig er det vel ikke så vigtigt (men sjovt), hvorfor retten hedder, som den gør, bare den smager skønt. Og det gør den. Nogle kommer gulerødder og bacon i bøf stroganoff, og nogle drysser med revet ost – ikke på min vagt! De må gerne, men så er det ikke bøf stroganoff, men en helt anden – sikkert også velsmagende – ret.
500goksekød i strimler eller tern – jeg sværger til strimler
1dåse tomatpasta
2½dlpiskefløde – eller ½ l hvis du virkelig vil fråse … og det vil du
2spsk.paprika
Salt og peber
Sådan gør du
Hak løgene groft.
Skær roden af champignonerne, og fjern al jord og urenheder – f.eks. med en pensel. Hvis du skyller dem i vand, så læg dem på et stykke køkkenrulle efterfølgende, og lad vandet dryppe godt af.
Er der nogle meget store champignoner imellem, så skær dem over, ellers lad dem være hele – de bliver en smagsbombe uden lige, når retten er færdig.
Svits løgene i 25 g margarine, og tag dem op af gryden.
Svits kødet i 25 g margarine, drys med paprika og lidt salt og peber, rør rundt, og tag det herefter op af gryden.
Brun til sidst champignonerne i den sidste margarine.
Kom løg og kød tilbage i gryden, og tilsæt tomatpasta og fløde.
Lad retten simre ved svag varme under låg, til kødet er gennemstegt – ca. 45 minutter.
Smag til med salt og peber.
Stil gryden på bordet, og sørg for masser af kartoffelmos. Den du ser på billedet er blandet med kogt broccoli (lad dem koge med sammen med kartoflerne). Det er sundt, og det smager godt.
Noter
Til dessert vil jeg foreslå lune pandekager med is og syltetøj. Så er der ikke en mundvig tør.