Go Back
+ servings
Iskaffe

Iskaffe – opskrift

Det, der tager længst tid ved denne opskrift, er at få afkølet kaffen. Du kan selvfølgelig lave koldbrygget kaffe, men det tager altså endnu længere tid. Det kan du se mere om efter opskriften her.
5 fra 1 stemme
Ret: kaffe
Køkken: Amerikansk
Keyword: iskaffe
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 glas
Kalorier: 53kcal

Ingredienser

  • 1 dl stærk kaffe – jo stærkere den er, jo mere kaffesmag i drikken
  • 6-8 isterninger
  • 1 dl mælk – let- eller sødmælk synes jeg, giver bedst resultat
  • 3 spsk. kondenseret mælk – resten kan du bruge til f.eks. hjemmelavede karameller

Sådan gør du

  • Bryg kaffen – jeg plejer at bruge dobbelt op på bønner af min almindelige dosering – og lad den køle helt af.
  • Hæld isterningerne i et højt glas.
  • Tilsæt mælk og kondenseret mælk, og rør det grundigt sammen.
  • Tilsæt den kolde kaffe, rør igen, og den kolde kaffe er klar til at blive nydt.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 53kcal | Kulhydrat: 7g | Protein: 4g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 6mg | Natrium: 54mg | Kalium: 199mg | Sukker: 7g | Calcium: 125mg