Man kunne fristes til at kalde retten for kartoflernes butterdej. Den er egentlig ikke svær at lave, men den tager tid – både at forberede og at tilberede.
Skræl kartoflerne og skær dem i super tynde skiver. Så tynde som overhovedet muligt – brug f.eks. et mandolinjern eller lignende.
Smelt samtidig smørret i en gryde, og tilsæt lidt salt og peber.
Tænd ovnen på 230° C.
Pensl 4 ramekiner eller lignende små forme godt med noget af smørret.
Læg nu kartoffelskiver i bunden af hver form – helt ud til kanten.
Pensl med smeltet smør, og fortsæt med at lægge lag på lag forskudt af hinanden og med smeltet smør imellem lagene til formene er fyldt. Afslut med smør. Hvert lag skal drysses med lidt timian eller rosmarin, hvis du bruger det i opskriften.
Pak hver ramekin ind i stanniol og sæt dem i ovnen i 25 minutter.
Tag stanniolen af, og bag videre i yderligere 35 minutter til de er gyldenbrune og sprøde på toppen.
Tag hver enkelt Pommes Anna forsigtigt ud af formen – stik evt. med en kniv hele vejen rundt først.
Noter
Hvis du ønsker dine Pommes Anna skal have lidt mere smag og personlighed, kan du krydre smørret med eksempelvis tørret rosmarin, timian som foreslået ovenfor eller anden krydderurt du synes om.