Herunder får du en nem opskrift på verdens bedste chili con carne. For at give den god fylde og et ekstra pift kommer vi også chokolade i retten. Det giver ligesom noget ekstra, og det er den hemmelige ingrediens, der gør det til verdens bedste chili con carne!
1ds. kidneybønner – skal det være rigtig hot kan du vælge dem i chili … hvis du tør! Du kan også bruge tørrede kidneybønner, men husk at stille dem i blød i 10-12 timer inden
4spsk.græsk yoghurt – eller andet tyktflydende surmælksprodukt
Tabascosauce
Tortillachips
Lime
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Varm olie og smør i en wok eller dyb pande, og svits løg og hvidløg et par minutter uden de tager farve.
Tilsæt hakket oksekød, og svits til det har taget farve.
Hak chilipeberen, tilsæt den, og svits et kort øjeblik.
Tilsæt tomater, tomatpuré, sambal oelek, spidskommen og cayennepeber, og lad det hele simre en halv times tid. Du kan sagtens lade det simre i længere tid så smagen rigtig trænger ind i kødet. Det er kun et plus.
Hæld væden fra kidneybønnerne, skyl dem og lad dem derefter dryppe godt af.
Tilsæt kidneybønner og majskerner, og lad derefter retten koge op.
Smag retten til med salt og peber og eventuelt tabascosauce.
Tilsæt chokoladen, og lad chili con carnen koge til chokoladen er smeltet.
Servér retten med en skefuld græsk yoghurt, tortillachips og limebåde. Du kan eventuelt servere med mere tabascosauce til dem, der ikke kan få det stærkt nok. Den slags er der altid!
Forslag: Du kan eventuelt servere retten med normale ris eller, hvis du vil køre en low carb version kan du bruge blomkålsris.
Noter
Ekstra tip: Det er en god ide at lave en stor portion! Krydderier mm. folder sig rigtig ud på dag to, og derfor er chili con carne den perfekte todages-ret til familien.Lev stærkt og spis din chili con carne! Velbekomme!