Go Back
+ servings
risalamande

Risalamande opskrift

5 fra 1 stemme
Samlet tid: 4 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 491kcal

Ingredienser

  • ½ stang vanilje
  • 50 g grødris
  • ½ l sødmælk
  • 50 g mandler
  • 2 spsk. sukker
  • 4 dl fuldfed piskefløde – ikke noget med nogen erstatningsprodukter for at sænke fedtprocenten

Sådan gør du

  • Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang.
  • Kog vaniljekorn, stang, ris og mælk til en grød – det tager ca. ½ times tid. Husk at røre jævnligt så grøden ikke svider på eller sætter sig i bunden.
  • Smut mandlerne, og hak dem groft. Husk at gemme en hel mandel til mandelgaven. For det er vel stadig tradition at den som får mandlen skal have mandelgaven.
  • Fjern vaniljestangen, og rør mandler og sukker i grøden når denne er kogt færdig.
  • Køl grøden af – den skal være hel kold. Derfor kan det være en god idé at lave punkt 1-5 dagen før.
  • Pisk fløden til skum, og vend den i grøden, når den er helt kold.
  • Servér med kirsebærsauce eller dessertkirsebær.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 491kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 9g | Fedt: 46g | Mættet fedt: 25g | Kolesterol: 147mg | Natrium: 97mg | Kalium: 338mg | Fiber: 2g | Sukker: 7g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 248mg | Jern: 1mg