500gsvampe – frit valg på alle hylder. Du må også gerne blande
Salt og peber
Sådan gør du
Varm bouillonen i en gryde og hold den varm – evt. ved at lade den stå på laveste blus.
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Sauter dem i olien og halvdelen af smørret i en sauterpande eller gryde til løgene er klare – de skal ikke brune.
Tilsæt risene, og lad dem sautere med i et minuts tid.
Tilsæt hvidvin, og krydr med salt (ikke for meget, bouillon salter også). Lad vinene koge næsten helt væk.
Skrue ned for varmen så det kun lige simrer.
Tilsæt nu bouillonen lidt ad gangen – sådan en lille øseskefuld eller lignende – mens du rører rundt i risottoen. Lad risene suge næsten al bouillonen før du igen hælder en skefuld i panden. Fortsæt på denne måde til risene er møre, men stadig har bid – ca. 15-20 minutter.
Fjern panden/gryden fra varmen, og rør mascarpone og fintrevet parmesan i risottoen. Bliver risottoen for fast, så tilsæt mere bouillon. Risottoen skal være cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad risottoen trække i 3-4 minutter.
Rist imens svampene i resten af smørret, og krydr dem med salt og peber. Vend dem i risottoen og drys med klippet purløg. Servér med det samme.
Noter
Så er der serveret risotto og uanset om du spiser det til forret eller hovedret, så god appetit. Vi elsker den her opskrift og vi håber du kommer til at elske den lige så meget som os 🙂