Go Back
klatkager

Klatkager af risengrød – Nem opskrift

Hjemme hos os kalder vi klatkager for risenklatter af den simple grund at vi nogle gange får klatkage uden risengrød – men til gengæld med tørret og/eller frisk frugt i – til morgenmad. Så for at kunne kende forskel på klatkager med risengrød og klatkager med tørret frugt er dem med risengrøden omdøbt til risenklatter. Det er lidt svært at lave en præcis ingrediensliste da det jo i høj grad afhænger af hvor meget risengrød du har tilbage fra i går. Men du skal til ca. ½ l risengrød bruge følgende:
5 fra 1 stemme
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Kalorier: 541kcal

Ingredienser

  • 5 dl risengrød
  • 2 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • lidt vaniljesukker hvis du føler for det
  • Smør/stegemargarine til stegning

Sådan gør du

  • Bland hele herligheden sammen.
  • Smelt en lille klat smør på en stegepande.
  • Læg dejen i klatter på panden – 3-4 stykker på en pande af almindelig størrelse.
  • Steg dem gyldne på begge sider (ca. 1½-2 minutter på hver side).
  • Fortsæt på denne måde til der ikke er mere dej.
  • Du kan servere klatkagerne som de er eller eksempelvist med sukker, marmelade, honning, friske bær eller frisk frugt.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 541kcal | Kulhydrat: 70g | Protein: 27g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 5g | Kolesterol: 332mg | Natrium: 189mg | Kalium: 621mg | Fiber: 9g | Sukker: 8g | Calcium: 219mg | Jern: 6mg