Go Back
+ servings
squash lasagne

Squash lasagne – opskrift

Hvis du nu skulle have det lige sådan, har jeg derfor valgt at give dig min opskrift på squash lasagne med aubergine.
No ratings yet
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 617kcal

Ingredienser

  • 1-2 squasher – afhængig af størrelse
  • 1-2 auberginer – afhængig af størrelse
  • 250 g gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • Olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 flaske mosede tomater
  • ½ chilipeber
  • 150-200 g revet ost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skyl squash og aubergine, og skær dem i tynde, tynde skiver på den lange led.
  • Drys skiverne med salt, og læg dem i en sigte til afdrypning.
  • Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  • Svits gulerødder og peberfrugt i lidt olie, og tilsæt kødet.
  • Lad det brune godt af.
  • Hæld de mosede tomater i, og lad det hele simre i 5-10 minutter.
  • Smag til med finthakket chilipeber samt salt og peber.
  • Tør salt og væske af squash- og aubergineskiverne, og pensl dem med olie.
  • Steg dem let møre på en hed grillpande.
  • Læg et lag kødsovs i bunden af et ovnfast fad penslet med lidt olie.
  • Læg squash og aubergine oven på, og top evt. med et tyndt lag revet ost.
  • Fortsæt med at lægge i lag, til alt er brugt, afslut med et lag revet ost.
  • Sæt squash lasagnen i ovnen, og bag den i 20-25 minutter, til den er gylden og lækker.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 617kcal | Kulhydrat: 37g | Protein: 35g | Fedt: 38g | Mættet fedt: 18g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 128mg | Natrium: 372mg | Kalium: 1560mg | Fiber: 10g | Sukker: 13g | Vitamin C: 84mg | Calcium: 416mg | Jern: 5mg