Go Back
+ servings
hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe cremet – opskrift

Det kan ikke anbefales at bruge etfedshvidløg til denne hvidløgssuppe, for der skal mange til. Brug i stedet et sammensat hvidløg med flere fed i.
4.5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 175kcal

Ingredienser

  • 10 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 kvist frisk timian
  • 150 g flødeost med hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil, og halvér hvidløgsfeddene. Pil, og skær løget i tynde skiver. Skær også fenniklen i tynde skiver.
  • Svits hvidløg, løg og fennikel i olien i en gryde.
  • Hæld bouillonen over, og tilsæt timiankvisten. Bring det hele i kog, og lad det simre i ca. 40 minutter.
  • Tag timiankvisten op, og blend suppen til den er glat og ensartet.
  • Tilsæt flødeost, og lad den smelte sammen med suppen under omrøring.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis du synes hvidløgssuppen er for tyk.
  • Hvidløgssuppen serveres med sprøde, spicy croutoner, og dem laver du naturligvis også selv for at få det bedste resultat.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 175kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 4g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 7g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 793mg | Kalium: 486mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 22mg | Calcium: 88mg | Jern: 1mg