Farserede porrer kan laves ved at pakke den rå, farserede porre tæt og sikkert ind i film og koge dem, inden stegning/bruning. Jeg foretrækker nu at stege dem i ovnen, så sparer jeg tid og fedtstof.
1spsk.løgpulvereller 1 finthakket løg – jeg bruger løgpulver for at få så glat en fars som muligt … og fordi det er nemt og hurtigt
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225° C.
Bland det hakkede svinekød med æg, mel og så meget af mælken, som er nødvendigt for at få en lind fars. Krydr med løgpulver, salt og peber. Stil farsen til side.
Rengør porrerne, skær det fra, du ikke vil spise, og skær porrerne i halve på tværs. Kog dem i letsaltet vand, til de er næsten møre uden at være morfar. Lad dem dryppe godt af – du vil ikke bryde dig om at få kogevand i dine farserede porrer.
Fordel lidt rasp på et stykke bagepapir eller husholdningsfilm, og bred 1/8 af farsen ud på det, og glat farsen jævn og glat og så stort, at der er plads til et stykke porre. Læg porren på, og rul farsen rundt om den. Tryk rullen tæt i enderne. Fortsæt, til alle porrestykker er brugt.
Vend de farserede porrer i rasp, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen, til de er gennemstegt – det varer ca. 20-25 minutter – vend dem undervejs.