Så umiddelbart er det ikke så tåbeligt at spise kartofler flere gange om ugen. Men det behøver jo ikke altid at være kogte kartofler, og du behøver heller ikke altid at bruge tid på at skrælle dem.
1kgkartofler – gerne bagekartofler. De har en god størrelseog de ”koger” nemt ud
1dleddike
1godt skvæt olie – du kan vælge en smagsneutral olieen olivenolie eller en olie tilsat krydderier
Krydderier eller hakkede krydderurter – det er dig der vælgermen pas på ikke at blande for meget. Husk det fra olien tæller også med, hvis du har brug olie med krydderier – min favorit er chiliflager, revet citronskal og fennikelfrø
Salt
Sådan gør du
Skrub kartoflerne grundigt. Det er ikke rart – eller sundt for den sags skyld – at spise jord. Skær evt. ”skader” og spirer fra.
Skær kartoflerne i både – eller noget andet, hvis du foretrækker.
Kom kartoffelbådene i en gryde, og dæk med vand, og tilsæt eddiken.
Bring kartoflerne i kog, og kog i 4-5 minutter.
Hæld vandet fra, og lad kartofler dryppe/dampe af.
Bred de afdryppede kartofler ud i en bradepande.
Hæld olie over, og drys derefter med krydderier og krydderurter.
Vend det hele godt rundt, så alle kartofler kommer i berøring med det hele.
Sæt bradepanden i ovnen, og tænd på 220° C.
Lad kartofler bage i 40 minutters tid afhængig af størrelse. Vend af og til rund med en palet.
Drys med salt 5 minutters tid, før kartoflerne er færdige.