Du kan tilberede retten på flere forskellige måder. Og du kan også komme flere forskellige krydderier, krydderurter eller grøntsager i den. Men her får du en basisopskrift, som du så selv kan regulere efter din smag.
Rør æg, mælk/fløde, evt. muskatnød samt salt og peber sammen. Pas på med ikke at piske for kraftigt, for så kan der komme luftbobler i æggemassen og dermed også i det færdige resultat.
3 æg, 1 dl mælk eller fløde, Muskatnød, Salt og peber
Smør en lille, ovnfast form med smør – f.eks. en lille form af alufolie. Der skal være plads til ca. 4 dl.
Smør til pensling
Hæld æggeblandingen ned i formen gennem en sigte – det er også med til at undgå bobler.
Læg stanniol over, og prik nogle små huller i det, så dampen kan komme ud.
Kom vand i en lille bradepande eller ovnfast form – der er større end formen med æggeblandingen.
Sæt den lille form ned i den store med vand, og sæt hele herligheden i ovnen i ½ times tid, til æggemassen er stivnet. Hvis vandet i formen begynder at koge, så skru lidt ned for varmen.
Vend formen om, og hæld æggestanden ud.
Skal æggestanden serveres kold, så sæt den tildækket i køleskabet, men du kan sagtens skære af den med det samme, hvis du skal bruge den varm – f.eks. i en suppe.
Noter
Tip: Hvis du ikke vil have sorte prikker i din æggestand, så brug hvid peber.