Tænd ovnen på 250° C – konventionel ovn ikke varmluft.
Tag indmaden ud af anden – den gemmer du til saucen.
Klip vingespidser og hals af – det gemmer du også til saucen.
Tør anden udvendigt og indvendigt, og gnid den – også både indvendig og udvendigt – med lidt salt og peber.
Skær æblerne i både, og kom dem ind i anden sammen med sveskerne.
Luk med kødnåle.
Læg anden på en rist over en bradepande med brystet nedad.
Sæt anden i den forvarmede ovn, og lad den brune i ca. 20 minutter.
Tag anden ud af ovnen, og dæmp varmen til 160° C.
Hæld evt. fedt fra, og hæld ½ l vand – gerne kogende – i brandepanden.
Vend anden med brystet opad, sæt den ind i ovnen igen, og lad den stege i 2-2½ time. Tjek for vand, og hæld mere ved om nødvendigt. Brug evt. et stegetermometer til at se, om anden er færdig, eller mærk ved låret, om det løsner sig, og om kødsaften er klar.
Lad anden køle lidt af, inden du parterer den.
Sådan laver du saucen
Kog indmad og de rensede grøntsager i vandet i 1 times tid, og si det.
Hæld stegeskyen fra anden oveni.
Skum fedtet af.
Kom 1 spsk. af fedtet i en gryde, og pisk melet i.
Spæd om med skyen, til saucen har en perfekt konsistens.
Smag til med salt og peber – og evt. lidt ribsgele.