Skær kødet ud i nogle store tern, og brun det i olien – brun små ad flere omgange, så kødet ikke ligger og koger i sin egen saft.
Kom det brunede kød i en gryde med låg, der kan gå i ovnen.
Tænd ovnen på 180° C.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
Hak chilipebrene.
Kom hvidløg og chili ned til kødet.
Knus korianderfrøene i en morter, og knæk eller skær kanelstangen i 2-3 stykker.
Kom koriander, kanel og paprika ned til kødet.
Træk korianderbladene af stilken, og kom halvdelen ned til kødet.
Pres appelsinerne, og hæld saften ned til kødet.
Krydr med salt og peber.
Rør rundt, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer.
Findel kødet ved at trække det fra hinanden med to gafler.
Spis det i tortillaerne gerne med en klat cremefraiche eller lignende syrnet produkt og den sidste halvdel af korianderbladene.
Carnitas smager også godt med salsa og frisk koriander til.
Noter
I nogle enkelte footymiljøer har de nogle lidt specielle varianter af carnitas opskriften. En af de varianter jeg har noteret mig og vil prøve er, carnitas med coca-cola. Forhåbentligt kommer den opskrift her på siden, men ellers kan du læse om den på FoodNetwork.