Korma kan altså laves med meget andet kød end kylling, og den opskrift, du får herunder, kan også bruges med svinekød i stedet for kylling. Jeg har prøvet begge dele, men foretrækker den med kylling, som efter marineringen bliver så mør, at du kan skære den med tungen.
Skær kyllingekødet i strimler eller tern, hvis det ikke allerede er det. Bland 2 spsk. olie, 2 tsk. garam masala, 2 tsk. karry, salt og peber i en pose beregnet til fødevarer, og kom kyllingekødet i, og lad det marinere i et par timer. Denne proces kan udelades.
Skær løg i ringe, og hak hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den sidste spsk. olie, indtil løgene er bløde.
Hak chilipeberen, og tilsæt den sammen med de to sidste tsk. garam masala. Rør rundt, mens det svitser i et par minutter.
Tilsæt det marinerede kød, og lad det brune.
Tilsæt cremefraiche, tomatpuré, bouillon og safran, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til kødet er mørt, og sovsen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Noter
Chicken korma serveres med kogte ris og/eller naan. Andre der har været glade for chicken korma har også været glade for vores opskrift på Butter Chicken. Du kan finde opskriften på Butter Chicken her.