Nå men tilbage til coq au vin. Kylling i rødvin. Når jeg laver coq au vin, laver jeg altid rigeligt. Så får svigermor en portion med, og så er vi på god fod længe. For det er ren forkælelse for smagsløgene og ganen.
15perleløgdet kan være svært at finde rå perleløg, men de findes frosne, og så er de pillede. Skulle det gå helt galt, så kan de syltede også bruges … dem på glas.
1lille håndfuld frisk timianevt. kan du nøjes med bladene, hvis du ikke bryder dig om stilkene
2dlbredbladet persille
1laurbærblad
15gkoldt smør
Salt og peber
Sådan gør du
Rens kyllingen, skyl den ud- og indvendigt, og dup den tør med køkkenrulle.
Skær den i 6-8 stykker.
Skær baconen i tern, og steg dem i en stor stegegryde i et par minutter, hvorefter de tages op.
Kom smørret (15 g) i gryden, og brun perleløg og de rensede champignoner (hele) i et par minutter, hvorefter de tages op.
Brun kyllingen på alle sidder af to omgange.
Kom alle stykkerne i gryden, og drys med hvedemel, og vend det hele godt rundt.
Tilsæt bacon, perleløg, champignoner, vin, bouillon og krydderier og hakkede krydderurter.
Lad det hele koge ved svag varme, under låg, til kyllingen er mør – det tager godt og vel ½ times tid. Og i al den tid kan du nyde duften og skabe appetit, måske med et lille glas rødvin.
Tag kyllingekød og grøntsager op, og kog skyen ind uden låg, til der er ca. 7 dl – det tager 5 minutters tid.
Skær det kolde smør i terninger.
Tag gryden af varmen, og pisk smørret ind i saucen for at jævne den.
Smag til med salt og peber, og kom kød og grøntsager over i gryden igen.
Noter
Coq au vin smager godt sammen med kogte ris.En sådan herreret fortjener en god vin. Servér den sammen med en let rødvin på pinot noir-druen eller brug den samme rødvin, som du har brugt i retten.Hvem sagde dessert? Hindbærmousse – frisk og lækker.Velbekomme!