Tænd ovn til 180 grader og sæt vand (7dl) til at koge (til ris)
Skyl ris og koriander.
Hæld ris og kokosmælk i det kogende vand. Tilsæt salt. Kog ris ved svag varme i cirka 12 minutter og lad dem hvile 5 til 10 minutter.
Skyl hvidkål og snit den i fine strimler. Skyl og rens limefrugten, og riv derefter skallen fint. Hak chili i fine stykker.
Vend kål i olivenolie, limeskallen, salt og peber og en tredjedel af chilien. Netop her er min personlige preference at jeg bruger lidt mere salt end andre vil gøre, da jeg syntes det giver en ret god effekt ved dampningen af torsken senere i processen. Men skal naturligvis heller ikke overgøres…
Fordel kålen på 4 stykker bagepapir. Centrer det i midten og placer derefter torsken på toppen af kålen. Krydr tosken med salt og peber. Hvis du har andre preferencer til torskens smag så er det her du skal inkludere det. Tilføj en smørklat på toppen af fisken.
torsk i bagepapir
Luk posen omkring torsk og kål. Twist papiret helt lukket. Placer pakkerne i et ovnfast fad og sæt dem ind i den allerede varme ovn. Damp de indpakkede torsk i ovnen i 10 til 14 minutter. Til de har den rette konsistens.
bagepapir twisted
Salsa: Skyl de resterende grøntsager. Flæk avocadoen, og skær kødet i små stykker. Skyl koriander.
Bland og vend avocado, koriander resten af den hakkede chili, grapesaft og tilsæt en smule salt efter smag og behag,
Evt. lav peberfrugt snacks.
Server med den dampede torsk fra ovnen en smule salsa og korriander på toppen af fisken flankeret af ris og peberfrugt snackstænger.
Noter
Prøv eventuelt også vietnamesiske forårsruller. En ret der umiddelbart ikke har meget med dampet torsk i ovn at gøre, men så alligevel er meget i samme smagsleje.