Skal det være helt autentisk, rører du selvfølgelig selv en hollandaise sammen, er du mere afslappet, så køber du den færdig – pulver eller glas – vi siger det ikke til nogen. Men et trænet øje og trænede smagsløg narrer du nok ikke, for den hjemmelavede hollandaise er meget mere gul og smager selvfølgelig også anderledes.
2skivergodlufttørret skinke – bacon kan også bruges
1engelsk muffin
4gode spsk. hollandaisesauce
Klippet purløg
Salt og peber
Sådan gør du
Sæt vand over i en lille gryde, og slå æggene ud i hver sin lille skål.
Kom eddike i vandt, og skru ned for varmen – vandet skal ikke bulderkoge bare sådan småpible.
Kør rund med en ske eller lignende i vandet, så det sætter sig i bevægelse som i en spiral.
Hæld det ene æg ned i vandet, og saml hviden hurtigt med en hulske.
Gør lige sådan med det andet æg, og lad æggene koge i 3-4 minutter, hvorefter de tages forsigtigt op med hulskeen. De skal have en fast hvide, men en blød blomme. Fjern eventuelle strimler eller frynser af hvide, så æggene ser pæne ud.
Steg skinken på en pande, så den er sprød.
Flæk muffinen, og rist den evt. – det er ikke et must.
Læg skinken på muffinen, derefter ægget og til sidst et par skefulde hollandaise.