Selvom fennikel også kan bruges i gryderetter, eller smørdampede som tilbehør, så er det altså en salat du får opskriften på her. En salat med hvor det essentielle er en råmarineret fennikel. Det er nemt tilbehør, og det smager lækkert.
1bdt.blandede krydderurter efter eget valgjeg har brugt fennikeltop, løgtoppe og timian
Salt og peber
Sådan gør du
Pres citronen, og tilsæt lidt salt og peber – ca. 1 tsk. af hver.
Rør, til salt og peber er opløst.
Tilsæt olien, når salt og peber er opløst, og rør en marinade. Salt kan ikke opløses i olie, derfor skal du vente med at hælde olien i, til saltet er opløst.
Rens fenniklen, og skær rod og top af – gem toppen. Skær fenniklen i tynde skiver.
Skyl krydderurterne, og hak dem.
Kom fennikel og krydderurter ned i marinaden, og lad det trække i ca. 20 minutter – mindst, det må gerne trække i længere tid. Det kan holde sig i køleskab i et par dage.
Vend rundt i det indimellem.
Skyl, og nip stikkelsbærrene.
Tilsæt ærter og stikkelsbær lige inden servering, og vend rundt.
En fennikelknold er ret hård at tygge i, når den er rå, men hvis du marinerer den som her, så bliver den blød uden at miste sin sprødhed.
Noter
Denne fennikelsalat er en salat med en karakteristisk smag – på den gode måde – og den smager godt til grillede eller stegte retter, så vinvalg afhænger naturligvis af, hvilken mad du serverer salaten til. Men til salaten passer sig rigtig godt en Schubert Sauvignon, der er en skøn, skøn hvidvin.Du kan se andre salater fra hurtigmums her.