Du kan sagtens komme mere gulerod i – eller mindre – hvis du vil. Men nu til min opskrift. Jeg bruger en røremaskine til at ”ælte” dejen, men du kan også ælte den med håndkraft.
Opløs gæren i vandet. Rør rundt, til gæren er helt opløst.
Tilsæt ægget, stik hul på blommen, og rør ægget grundigt ud i væsken.
Bland sukker og salt i melet, og tilsæt det på én gang.
Rør dejen i 3 minutters tid ved høj hastighed, skru ned for hastigheden, og giv dejen 3-5 minutter mere ved lav hastighed.
Tilsæt smørret, og rør endnu i 3 minutters tid ved lav hastighed.
Skræl imens gulerod/gulerødder, og riv på den grove side af rivejernet.
Tilsæt revet gulerod, og rør dejen igennem i et par minutter ved medium hastighed.
Hæld dejen – den skal være en anelse klistret – ud på et meldrysset bord, og træk den lang og fold den sammen et par gange, hvorefter du lægger den i skål, dækker med husholdningsfilm og lader den hæve i ca. 15 minutter.
Hæld igen dejen ud på et meldrysset bord, træk den, og fold den et par gange – ikke ælte eller slå, kun trække og folde.
Del dejen i 20 lige store stykker. Tag hvert stykke, og træk det ud mellem fingrene, og fold kanterne ind nedenunder bollen, til overfladen er helt glat, og bollen har fået form af en bolle.
Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir – 5 x 4 boller på en ”almindelig” størrelse bageplade. De kommer til at stå tæt, så de vokser lidt sammen under bagningen.
Dæk med husholdningsfilm, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Tænd for ovnen, så den kan nå at blive 200° C varm (varmluft).
Pensl bollerne med sammenpisket æg, mælk og salt, og bag dem i ca. 15 minutter.