Skyl kyllingen ud- og indvendig, og skær evt. voldsomt meget overskydende halsskind og gumpen af.
Dup kyllingen tør.
Pres et par skefulde limesaft ud af limen til brug i dressingen, og skær resten af limen og den halve appelsin i grove stykker, og læg dem ind i kyllingen.
Pensl kyllingen udvendigt med et par skefulde olivenolie, og drys med 1 tsk. gurkemeje samt lidt salt og peber.
Læg kyllingen i et ovnfast fad, der passer i størrelsen, og sæt den i ovnen i ca. 30 minutter.
Skær imens den røde og hvide spidskål i store stykker, og vend det med kikærter, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. gurkemeje og lidt salt.
Tag kyllingen ud af ovnen, når den har stået i 30 minutter, og skru ovnen ned på 175° C.
Tag kyllingen op af fadet, og læg spidskålsblandingen i bunden af fadet, og læg kyllingen oven på.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 1 time – stegetiden afhænger naturligvis af kyllingens størrelse (her 1300 g).
Rør imens en dressing af mynte, limesaften som du tog fra tidligere, honning og 3 spsk. olivenolie.
Partér evt. kyllingen inden servering, og læg stykkerne tilbage i fadet. Dressingen serveres til og hældes over kålen.
Noter
Det behøves ikke, men hvis du synes, der skal noget stivelse til, så vil jeg foreslå hjemmebagte naans.