Denne is er hverken en flødeis eller en sorbet. Den lægger sig lidt midt imellem. Der er dog ikke fløde i, men cremefraiche og der er også frugt i. Du kan bruge alle mulige former for frugt – jordbær, brombær, pærer og som her blommer – farven på frugten har selvfølgelig betydning for isens farve.
Kog renset frugt og 30 g af sukkeret op i en gryde, og lad det simre, til frugten er helt blød – afhænger helt af frugtens rå konsistens. Sæt det i køleskabet, til det er helt koldt.
Blend frugten til en ensartet masse, når de er kølet helt af.
Skrab kornene ud af de flækkede vaniljestænger, og mas dem sammen med lidt af det resterende sukker, så vaniljekornene skilles ad. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og det sidste sukker let og skummende.
Vend frugtmos og cremefraiche i æggemassen, hæld blandingen i en passende bøtte, og stil den i fryseren.
Rør hver halve time i isen 4-5 gange, eller så mange gange det er muligt – på et tidspunkt bliver isen for grødet. Lad isen stå i fryseren natten over. Hvis ikke du rører, risikerer du, at isen bliver grynet, men det går ikke ud over smagen.
Noter
Tip: Tag isen op af fryseren ca. ½ time, før isen skal nydes, så er den nemmere at skære i.