I Tyrkiet findes der ikke bare én opskrift på kurabiye, men mange. Den opskrift jeg bruger her er med appelsin, men der findes også nogle med chokolade eller andre lækkerier i.
Som det første skal du sørger for, at alle ingredienser har stuetemperatur.
Pisk smør, sukker og vaniljepulver sammen. Det skal være let og luftigt. Brug en røremaskine eller en elpisker.
Pisk æggene sammen, og tilsæt ¾ af massen.
Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal, cremefraiche og olie.
Pisk det godt sammen.
Bland mel, bagepulver og natron, sigt det ned i dejen, og vend det hele, indtil melblandingen er blandet grundigt ind i dejen.
Lad dejen hvilke tildækket i køleskabet i minimum to timer.
Form dejen til kugler af nogenlunde samme størrelse – lidt større end en valnød – brug evt. en ske.
Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem, da de hæver under bagningen.
Sæt bagepladen/-pladerne i køleskabet, og lad dem hvile i endnu mindst ½ time. Det er vigtigt, at du over holde køletiden, da det er med til at give det ”sprækkerne” på overfladen af kagen.
Varm ovnen op til 175° C.
Pensl hver kurabiye med resten af æggemassen, og drys med lidt sukker.
Sæt dem i ovnen, og bag dem i ca. 13-14 minutter, de må absolut ikke bage for længe, da de så bliver tørre. Bag kun til de gyldne, og sukkeret er smeltet.
Noter
Beates bagetips Tip: Du kan sætte de færdigrullede kurabiye-kugler i køleskabet aftenen før og bage dem dagen efter.Se eventuelt også andre tyrkiske bageopskrifter som her opskriften på Simit – tyrkisk variant af en doughnut eller Baklava – sødt bagværk.