Den kyllingesuppe du får opskriften på her er en blendet suppe med kyllingestykker i samt nogle andre lækkerier. Det er en suppe, der kan varme kroppen på kolde dage, men det er også en suppe, du sagtens kan servere om sommeren, for den er let og frisk i smagen.
8tsk.grøn pesto – f.eks. basilikumpesto eller persillepesto
1ds. bønnemix eller 400 g kogte, tørrede bønner (kidneybønner, hvide bønner, butter beans eller en blanding)
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Skær også porrerne i mindre stykker – ca. lige så store som kartoflerne.
Snit hvidløget groft.
Skær kyllingen i mundrette bidder, og kog dem møre i letsaltet vand. Det varer et kvarters tid – afhængig af størrelsen på bidderne. Lad kødet dryppe af i en sigte efterfølgende.
Svits kartofler, porrer og hvidløg i olien i en stor gryde. Bare et par minutter. Det skal ikke brune.
Tilsæt 1½-2 liter vand, bring det hele i kog og lad det herefter simre i ½ times tid til grøntsagerne er helt møre.
Skyl imens bønnerne, og giv dem et opkog i lidt vand (hvis det er dem på dåse).
Smag til med salt og peber, og lad bønnerne dryppe af i en sigte.
Blend suppen, og smag også den til med salt og peber.
Kom kyllingestykkerne i suppen, og varm op.
Sæt gryden på bordet, og kom pesto og bønner i hver deres skål, og lad gæsterne selv justere, hvor meget de vil have deres portion suppe. Eller portionsanret i skåle, og fordel pesto og bønner ligeligt imellem anretningerne.
Noter
Jeg plejer desuden at servere brød til suppen – f.eks. naanbrød eller chapati.Tip: Salsa verde smager også godt i suppen i stedet for pesto.Skal der serveres vin til suppen, kan jeg anbefale en fadpræget hvidvin på chardonnay-druen. Kølig uden at være for iskold.