Denne porretærte er med bacon. Ikke meget, bare lidt. Og den er lavet med butterdej – jeg elsker butterdej, vel vidende at det ikke er det sundeste valg da den jo indeholder en del smør (= fedt).
Rul butterdejen ud så den passer til dit tærtefad – eventuelle rester kan du lave mønstre/gitter af og lægge oven på tærten, eller du kan lave butterdejsstænger eller andet. Bruger du det ikke lige nu, så frys det ned.
Læg butterdejen i fadet, og prik den med en gaffel – ellers puster den sig op som en ballon når den bages – sæt den køligt i 10 minutter.
Tænd ovnen på 220° C.
Skær løg og porer i skiver, snit bladsellerien fint, og hak de soltørrede tomater – hvis ikke de er det allerede.
Forbag tærtebunden i 10 minutter.
Pisk æg, ost, muskat samt salt og peber sammen.
Tag tærten ud efter de 10 minutter, og skru ovntemperaturen ned på 175° C.
Kom grøntsager og bacon i tærten, og hæld æg og ost over.
Bag tærten færdig – ca. 20 minutter.
Noter
Skal fyldet være endnu mere cremet, så rør ost og æg sammen med 1 dl skyr eller græsk yoghurt. Bacon kan udelades hvis det skal være en tærte helt uden kød.Velbekomme!Vil du selv lave porretærtens bund og ikke “nøjes” med butterdej, så er der her en opskrift.